SPORIO - EN ENKEL LØSNING FOR ETTERSØK


Skadeskyting kan skje alle storviltjegere.

Du har gjerne opplevd det selv? Storviltet kommer ut av skogen og legger bredsiden til. Skuddmuligheten er perfekt, og du lar skuddet gå. Men av en eller annen grunn treffer du ikke der du siktet. Viltdyret skvetter av gårde og forsvinner inn i skogen igjen. Traff du skikkelig? Eller var ikke skuddet dødelig? Den vonde og vemmelige følelsen kommer krypende og graver seg langt inn i jegersamvittigheten din...

Skadeskyting skjer dessverre hvert år i Norge!

Det er vanskelig å si med sikkerhet akkurat hvor mange ganger det skjer hvert år, men skadeskyting og bomskyting hender dessverre fra tid til annen selv blant de beste jegere. Når vi vet at det i jaktsesongen 2022/23 ble felt totalt over 100.000 elg, hjort eller rådyr i Norge, så snakker vi da kanskje om flere tusen dyr som lider av skadeskyting som følge av jakta - hvert år!

Et tungvint system for ettersøk skaper slurv.

Dessverre er det også slik at noen jegere slurver med ettersøkene ved bomskudd eller skadeskyting. Lovkravene sier at alle jegere - før jakta starter - skal ha tilgang både på godkjent hundefører og godkjent ettersøkshund, og der disse skal kunne være på skuddplassen innen fire timer. Og straks du har avfyrt et skudd mot et storvilt har du automatisk lovpålagt ettersøksplikt. Det har tidligere ikke vært et skikkelig organisert og teknologisk bra opplegg for dette, og vi har dessverre opplevd at en del jegere dermed har tatt litt for lett på kravene og har satt seg selv i en uheldig situasjon når uhellet først har vært ute. Våre ekvipasjer har opplevd at noen tror at avtalen er automatisk løpende år etter år, og når de først trenger hjelp viser det seg at hunden har gått bort eller at ekvipasjen har flyttet. Noen jakter til og med uten avtale og kontakter ekvipasjen først når uhellet har skjedd. Dette medfører unødvendige lidelser for dyr i den norske naturen, og det er vårt ansvar som jegere å påse at dette ikke skjer.


Vi i Sporio ønsker å gjøre noe med dette!


Vi bygger Norges største digitale ettersøksring.

Vårt mål er å lage en nasjonal ettersøksring der det er lekende lett å ha et godt ettersøksapparat klart hvor som helst i Norge dersom uhellet skulle være ute. Med Sporio-appen har du en formidabel dekning av godkjente ettersøksekvipasjer rundt i de norske jaktterrengene og med bare ett tastetrykk på mobilen setter du i gang et ettersøk dersom du har vært så uheldig og avfyrt et skudd som ikke felte viltet.

Appen finner plasseringen din på kartet via GPS, og når du har trykket på knappen for å rekvirere et ettersøk vil signalet gå automatisk ut til de nærmeste ekvipasjemannskapene vi har avtaler med i distriktet. Den av ekvipasjene som da er ledig og som kan rykke ut med sin godkjente sporhund vil da ta kontakt med deg og avtale videre framdrift for ettersøket.


Raskt, enkelt og effektivt ettersøk!


Vi bygger Norges største digitale ettersøksring!  

Bli med du også!

TRENGER DU ETTERSØKSAVTALE TIL JAKTA?

ELLER HAR DU OG DIN HUND LYST TIL Å BLI EKVIPASJE HOS OSS?Et abonnement hos Sporio koster

kun 599,- per år!

Ingen kostnad ved ettersøk.Sjekk ut noen skjermbilder fra appen Sporio:


Last ned i dag!